Субота, 4 Травня, 2024
Бiльше

    УПЦ США продовжує надавати допомогу постраждалим від війни українцям

    Щоб допомогти постраждалим від російської агресії людям, з благословення митрополита Антонія, предстоятеля Української Православної Церкви США та Діаспори, Високопреосвященний Архієпископ Даниїл, правлячий Архиєрей Західної Єпархії УПЦ США та Голова Консисторії, активно відправляє допомогу в Україну завдяки щедрим пожертвам вірних Церкви.

    Працюючи через протопресвітера Православної Церкви в Україні Костянтина Кузнєцова, УПЦ США має змогу надсилати вантажі та підтримувати Україну в ці важкі часи, повідомляє сайт УПЦ США.

    УПЦ США регулярно закуповує і транспортує допомогу у віддалені міста і села в охоплених війною районах України, де люди часто існують без електрики, без чистої води, без їжі, без медикаментів, без елементарних речей першої потреби, таких як мило, зубна паста, туалетний папір. Все це та багато іншого регулярно закуповує о. Костянтин, пакує його команда і доставляє на блокпости, де люди збираються, щоб прийняти сумки з рисом, макаронами, м’ясними консервами, банками маринованих овочів, а також засобами гігієни та дитячими товарами, такими як підгузки, молочні суміші та лосьйони для немовлят.

    Літо, що добігає кінця, знаменує початок нового навчального року. Навіть на війні діти повинні отримувати освіту. Багато батьків підходять до тих, хто роздає продуктові набори, зі сльозами на очах, бо не мають змоги забезпечити своїх дітей найнеобхіднішим шкільним приладдям – олівцями, фломастерами, зошитами тощо. Діти і так травмовані війною, вони не знають, чи будуть сьогодні їсти, лягають спати, не знаючи, чи прокинуться вранці. Їх тривога зашкалює, адже вони втрачають свої дитячі роки через війну та труднощі. Школа, як і церква, – це не просто можливість здобувати освіту, це константа в їхньому житті. Щось, на що вони можуть розраховувати. Рутина. Церква в неділю, школа кожного дня тижня.

    Щоб допомогти молоді, яка страждає від цих труднощів, спричинених війною та руйнуванням цивільної інфраструктури, що робить практично неможливим доправлення будь-яких речей, УПЦ США вкотре активізувалася та пожертвувала кошти на закупівлю шкільного приладдя на додаток до регулярних закупівель харчів, медикаментів та засобів гігієни. Попри щоденні обстріли та авіаудари, о. Костянтин разом зі своєю командою зміг здійснити покупки, а також подолати розбиті та зруйновані дороги, щоб дістатися до віддалених районів, де масово збираються мирні жителі.

    Зі сльозами радості та вдячності люди, більшість з яких є вимушеними переселенцями з прифронтової зони, таких як Бахмут, Торецьк, Часів Яр, Авдіївка та інші міста Донецької області, прибули, щоб прийняти пожертвування харчів, води та інших речей.

    Діти були дуже раді, коли отримали нові пачки кольорових фломастерів, альбоми для малювання, калькулятори, зошити, олівці, ручки, папки та портфелі. Старші і молодші розходилися з посмішками на обличчях, прямуючи до своїх домівок і притулків, обіцяючи молитися за всіх тих, хто пожертвував кошти і зробив можливим їхнє виживання і прожиття ще одного дня.

    Важливо переконатися, що пожертви здійснюються через законні та надійні канали, щоб гарантувати, що допомога дійде до тих, хто її найбільше потребує. Пожертви можуть відігравати вирішальну роль у наданні вкрай необхідної допомоги та підтримки тим, хто страждає.

    Нагадаємо, стараннями УПЦ США харчі та промислові товари надіслані та роздані в містах та селах України. Також УПЦ США доставила у Херсон гуманітарну допомогу першої необхідності для виживання.

    Найсвіжіше

    Популярне