Субота, 4 Травня, 2024
Бiльше

    Обстріл Чернігова: Мінкультури закликає позбавити Росію членства в ЮНЕСКО

    Міністерство культури та інформаційної політики України знову закликає позбавити Росію членства в ЮНЕСКО після обстрілу центру Чернігова.

    “Унаслідок влучання ворожої ракети повністю знищено пам’ятку архітектури місцевого значення Чернігівський обласний академічний музично-драматичний театр імені Т. Шевченка. Також пошкоджено пам’ятку архітектури національного значення П’ятницьку церкву, яка віднесена до сфери відповідальності Національного архітектурно-історичного заповідника “Чернігів стародавній”, – ідеться у офіційній заяві Мінкульту.

    У МКіП інформують, що Історичний центр Чернігова, міста з тисячолітньою історією, є кандидатом на внесення до Списку об’єктів Світової спадщини ЮНЕСКО. До Попереднього номінаційного списку Україна подала Спасо-Преображенський собор ХІ століття та Церкву святих Бориса та Гліба ХІІ століття.

    «Цьогоріч МКІП спільно з обласною та міською адміністраціями розпочали роботу над внесенням культурного ландшафту міста Чернігова до Переліку об’єктів культурної спадщини, що перебувають під загрозою», – повідомляють у відомстві.

    Міністерство культури наголошує, що «загроза від російських варварів тільки зростає. Росія як країна-терорист планомірно нищить культурну спадщину України, завдаючи непоправних втрат не тільки українській, а й світовій культурі».

    Найсвіжіше

    Популярне