Субота, 27 Квітня, 2024
Бiльше

    Предстоятель ПЦУ зустрівся з учасниками молодіжної програми

    18 серпня 2023 року Митрополит Київський і всієї України Епіфаній  прийняв на території Свято-Михайлівського Золотоверхого монастиря учасників національної програми особистісного та професійного розвитку молоді «Державотворець». Про це повідомляє сайт ПЦУ.

    Предстоятель автокефальної Української Православної Церкви виступив перед молодими людьми з різних куточків України зі словом та відповів на їхні запитання.

    Зокрема, під час спілкування мова йшла про триваючу протидію російському нападу, європейський вектор розвитку нашої держави, необхідність знання нашої об’єктивної історії та українську ідентичність.

    Звертаючись до молодих учасників програми «Державотворець» Його Блаженство окрему увагу присвятив проблемі корупції та якостям, якими має володіти людина, котра прагне служити інтересам суспільства і держави.

    «Корупція – це внутрішній ворог, який роз’їдає тіло держави з середини. Їй потрібно постійно протистояти і викорінювати цей небезпечний гріх. Тож хто прагне служити інтересам держави, той має виховати у собі необхідні якості, щоб протистояти спокусі. Такими якостями є чесність, сила волі та любов до ближніх і Батьківщини. Бо саме справжня любов, як найвища чеснота, ніколи не дозволить чинити зло і шкоду. Пам’ятайте, що шлях правди є важким і тернистим, а шлях спокуси – легкий і широкий. Робіть правильний вибір, розвивайте таланти, якими вас наділив Бог, завжди прагніть удосконалюватися та ставте високу планку. Бажаю, щоб кожен з вас зростав від сили в силу і ніколи не зупинявся, досягаючи нових висот», – зазначив Митрополит Епіфаній.

    Також, відповідаючи на запитання, Блаженнійший владика торкнувся тем християнського ставлення до війни і капеланського служіння, реформ у Церкві й державі, відновлення зруйнованих окупантами храмів та викликів, які породжує злочинна ідеологія «русского міра».

    Нагадаємо, у той же день він відвідував Посольство Великої Британії.

     

    Найсвіжіше

    Популярне