Понеділок, 29 Квітня, 2024
Бiльше

    Польський кардинал вважає ідеологію “русского міра” причиною війни

    15 серпня колишній архієпископ Краківський (2005-2016) кардинал Станіслав Дзівіш очолив святкування 300-річчя коронації ікони Коденської Богородиці Цариці Підляшшя і Матері єдності у санктуарії в Седлецькій дієцезії. Під час проповіді ієрарх, який 39 років був особистим секретарем Папи Івана Павла II, згадав і про Україну. Про це повідомляє сайт УГКЦ.

    Зокрема кардинал вважає причиною війни “ідолопоклонницьку ідеологію русского міра”. Вона, за словами Дзівіша, відбирає в українців землю, право на життя, мову і культуру, сіє смерть і руйнування, а також породжує страх перед ще більшою катастрофою.

    “Ми не можемо миритися з тим, що відбувається в Європі… Треба зупинити руку Каїна.”, – сказав кардинал.

    Глава УГКЦ Блаженнійший Святослав надіслав лист подяки архієптскопу-емериту.

    “Хочу висловити вдячність за слова, виголошені у проповіді під час 300-річчя коронації Коденської Божої Матері… Така недвозначна заява Вашого Високопреосвященства у ранзі спеціального посланця Святійшого Отця під час церемонії, яка зібрала стільки вірних, була для нас великою несподіванкою і виявом великої підтримки, яку Ви надали своїм авторитетом українському народові, що захищає власну незалежність і територіальну цілісність.”, – написав глава УГКЦ.

    Нагадаємо, греко-католицький єпископ Хорватії заявив, що молиться за перемогу України.

    Найсвіжіше

    Популярне