Четвер, 9 Травня, 2024
Бiльше

    Пропаганда в школі: РПЦ впроваджує ідеологію «Руського міра» серед молоді

    Очільник рпц Кіріл Гундяєв відтепер поширює наративи «руського міра» і «святой русі» серед школярів. Зокрема, нещодавно видавничий відділ московської патріархії випустив у світ православний календар школяра на 2024 рік із неоднозначною назвою «Патріарх – дітям. Перемога, з якої почалося звільнення».

    Сам календар присвячений так званій Куликівській битві та благовірному великому князю Димитрію, прозваному за перемогу в ній «Донським», повідомляють росЗМІ.

    У передмові до видання Гундяєв наголошує на важливості битви і «духовного авторитету», який справив сильний вплив на формування мужності та героїзму. «Я маю на увазі насамперед благословення преподобного Сергія Радонезького, дане великому князю Димитрію. Це формувало справжню духовну силу нашого воїнства, яке здобуло перемогу в історичній битві» – пояснив малечі московський патріарх.

    Окрім цього Гундяєв бідкається, що у світській  історії не сприймають «церковну точку зору». На думку Кирила роблять це даремно, адже «саме цей підхід до історії висвічує найголовніше — духовний вимір у житті людей і держави, без якої перемоги, в умовах згасання віри та духу, стають неможливими».

    Наостанок Кирило наголосив що рпц «молиться Господу, щоб Він умирив Русь, зупинив міжусобну брань, щоб возз’єдналася Русь Свята — у тому сенсі, щоб сьогодні ніякі розбрати та поділи не терзали спадкоємців тієї самої єдиної Святої Русі!»

    Таким чином Кирило вкотре проявив себе як церковного пропагандиста, який стоїть на захисті російської шовіністичної політики Кремля. Цим і раніше займався як сам Гундяєв, так і його підопічні. Тепер же церковна пропаганда добралась і до дітей.

    Сама лише назва згаданого календаря перегукується із озвученими російським агресором завданнями війни проти України. Заклики до возз’єднання «Святої Русі» вказують не на що інше як бажання захопити і поневолити Україну. Саме про це і молиться московська патріархія.

    Тому маємо ще одне свідчення зацікавленості російської церкви у війні проти України. Як ми вже одноразово говорили московська патріархія виступає у ній як ідеологічний союзник. До її компетенції входить ідеологічне обґрунтування російської агресії, яке, як бачимо, тепер проводять і серед школярів.

    Такі дії російської церкви – це ще один цвях у власну домовину. Адже тим самим вони повністю знищують свій церковний авторитет і показують себе як ідеологічний загін кремля.

    Автор тексту: Духовний Фронт України.

    Найсвіжіше

    Популярне