Четвер, 2 Травня, 2024
Бiльше

    У храмі, який перейшов з МП, в Черкасах провели перше богослужіння ПЦУ

    13 серпня митрополит Черкаський і Чигиринський ПЦУ Іоан (Яременко) очолив перше Богослужіння українською мовою у Стрітенському храмі Черкас. Церква перейшла з УПЦ (МП) після голосування громади 30 червня. 4 серпня закінчились усі юридичні процедури. Про це повідомляє сторінка єпархії ПЦУ у Фейсбуці.

    Митрополиту Іоану співслужив настоятель парафії ієрей Дмитро Кузьмич, секретар єпархії протоієрей Василь Макогін, Черкаський благочинний протоієрей Андрій Шпунт та духовенство єпархії.

    Під час богослужіння архіпастир возніс особливу молитву до Господа в час, коли Батьківщина в небезпеці. Також  лунали молитовні прохання за воїнів, які захищають Україну, за владу і наш народ та за спокій душ усіх полеглих оборонців Батьківщини й мирних жителів.
    По завершенні молитви міський голова Черкас Анатолій Бондаренко та командир 118-ї бригади ТрО полковник Анатолій Стуженко привітали вірян із знаковою подією у Черкасах та подарували для храму ікони.
    Варто зазначити, що місцевий митрополит УПЦ (МП) відомий своєю твердою та послідовною позицією на збереження єдності з патріархом Кірілом. Також він вважає “злочинцями” тих, хто виступає проти російської мови в Україні й надає перевагу спілкуванню саме нею. Зараз він знаходиться під домашнім арештом через підозри у розпалюванні міжконфесійної ворожнечі, триває суд. Така позиція правлячого архієрея призвела до хвилі переходів у Черкаській області, але не в самому обласному центрі. Стрітенський храм поки став першим у Черкасах, що вийшов із підпорядкування УПЦ (МП).

    Найсвіжіше

    Популярне