Четвер, 2 Травня, 2024
Бiльше

    Патріарх Грузії: Церква щодня молиться за територіальну цілісність Батьківщини

    8 липня в 15 річницю російського вторгнення Патріарх всієї Грузії Ілія II звернувся до народу країни. Зокрема предстоятель нагадав позицію своєї Помісної Церкви. Звернення опублікував суспільний мовник Грузії.

    “Минуло 15 років після серпневої війни, після якої  більше 20% території Грузії було захоплено Росією. Ми неодноразово заявляли на міжнародному рівні, і я ще раз повторю, що і Цхінвальський регіон, і Абхазія є землею наших рідних і невід’ємною частиною Грузії.”, – заявив патріарх.

    Також він додав, що вірить у відновлення справедливості та повернення Грузії до її законних кордонів.

    “Церква Грузії щодня молиться як за територіальну цілісність країни, так і за духовну єдність нації. Також ми завжди пам’ятаємо тих, хто пожертвував собою за Батьківщину, і вже зараз молимо Бога за упокій їхніх душ.”, – сказав предстоятель. Також Ілія застеріг жителів Грузії від внутрішніх міжусобиць.

    “Нехай нашими молитвами до Пресвятої Богородиці благословить Господь наш Ісус Христос родин загиблих, сприятиме об’єднанню та відновленню колишніх стосунків у країні. Дай Бог єдності всій Грузії!” – підсумував він.

    Нагадаємо, Вселенський Патріарх заявляв, що Ілія об’єднує весь грузинський народ.

    Найсвіжіше

    Популярне