Вівторок, 7 Травня, 2024
Бiльше

    У Балаклії нова парафія ПЦУ вперше відзначила храмове свято

    У Балаклії Ізюмського району Харківської області парафіяни створеної цього року церковної громади вшанували Почаївську ікону Божої Матері.

    Про це медіа «Слобідський край» з посиланням на релігійну організацію «Релігійна громада Почаєвської ікони Божої Матері Харківської єпархії Православної церкви України (ПЦУ) розповіла одна з активісток створення нової парафії в Балаклійській громаді Ліана Юхно.

    -Невдовзі після деокупації в нашому місті згуртувалися люди, які виявили бажання утвердити на місцевих теренах канони ПЦУ. Організація парафіяльного життя вірних тимчасово відбувається у капличці, приміщення під яку виділила місцева влада. Перші святкові богослужіння відбулися до Водохреща і Великодня, та храмове свято наша новостворена парафія ПЦУ відзначила вперше, – розповіла Ліана.

    Вшанування Почаївської ікони Божої Матері, ім’ям якої названий храм, відбулося 5 серпня. Цього дня вона вшановується за юліанським календарем. Святкове богослужіння очолив архієпископ Харківський і Слобожанський Митрофан у співслужінні митрополита Сімферопольського і Кримського Климента. На літургії пролунали прохання за українських воїнів, їхні потреби, за всіх, хто постраждав від російської агресії.

    -Ми звертались до Харківської єпархії з проханням виділити для нашої парафії на постійній основі священника від ПЦУ. Та сьогодні усі священники служать військовими капеланами. Тому богослужіння поки що відправляв священник із найближчого до нас військового угруповання, – зазначила Ліана.

    Владика Митрофан подарував парафії ікону Почаївської Божої Матері, а також передав Часослов, Псалтир і молитовники. Парафіяни віддячили духовенству квітами і вишиваним рушником – роботою майстрині з вишивки, вірянки храму Тамари Уланової.

    Найсвіжіше

    Популярне