П’ятниця, 3 Травня, 2024
Бiльше

    В Одесі місія ЮНЕСКО продовжує оцінювати збитки від російських ракет

    Історичний центр Одеси включений до “Списку всесвітньої спадщини, що перебуває під загрозою”.

    Провідні світові держави та міжнародні організації надають допомогу Україні, що бореться проти російської збройної агресії, не лише у військовій та фінансовій сферах, а й у культурній.

    Як повідомляє сайт Міністерства культури та інформаційної політики України, зараз в Одесі триває робота місії ЮНЕСКО, яка прибула до міста для проведення комплексної оцінки збитків, заподіяних місцевим культурним та релігійним об’єктам внаслідок руйнівних російських ракетних ударів з 19 по 23 липня 2023 року.

    Генеральний директор цієї всесвітньої організації, що об’єднує близько двохсот країн, Одрі Азуле сказала: “ЮНЕСКО глибоко стурбована і найрішучішим чином засуджує атаку, здійснену російськими військами, яка вразила культурні об’єкти у центрі Одеси, де знаходиться об’єкт всесвітньої спадщини – історичний центр Одеси”.

    Нагадаємо, що Комітет всесвітньої спадщини ЮНЕСКО (повна назва – Міжурядовий комітет з охорони всесвітньої культурної та природної спадщини) включив історичний центр Одеси до свого “Списку всесвітньої спадщини, що перебуває під загрозою”. Причина загрози – збройна російська агресія в Україні.

    Як РІСУ інформувала, в ніч на неділю, 23 липня, росіяни обстріляли Одеську область з 19 ракет різних типів, серед яких п’ять “Оніксів”. Сили ППО збили 9 ракет. Внаслідок чергової ракетної атаки росіян в Одесі було зруйновано Спасо-Преображенський кафедральний собор.

    Найсвіжіше

    Популярне