Четвер, 2 Травня, 2024
Бiльше

    У Хмельницькому в храмі, який нещодавно перейшов до ПЦУ, освятили військові стяги Сил спецоперацій

    Цієї суботи, 29 липня, своє професійне свято відзначали військові Сил спеціальних операцій Збройних Сил України. В рамках в одному із храмів Хмельницького відбулося встановлення та освячення стягіввійськових частин ССО.

    Про це повідомляють у військовому підрозділі. 

    Захід відбувся у Свято-Георгіївському храмі, який у квітні цього року набув статусу гарнізонного храму Православної Церкви України.

    — Після молитви та освячення прапори вирушили до військових частин, де стануть духовним оберегом для наших воїнів, — додають військові. 

    У хмельницькій єпархії ПЦУ також привітали захисників тавідзначили спецпризначенців 8-го полку.

    — Ваша робота та посвята службі — незамінний внесок у безпеку та захист нашої країни. Ви є тими, хто стоїть на передовій, оберігаючи мир та свободу кожного громадянина України. З особливою гордістю вітаємо звитяжних воїнів-земляків 8-го полку спеціального призначення ССО імені Князя Ізяслава Мстиславича. Дякуємо вам за вашу самопожертву та вірність Україні! Ви є прикладом справжнього патріотизму та любові до рідної землі, — йдеться в повідомленні ПЦУ.

    Нагадаємо, що Свято-Георгіївський храм перевели із УПЦ до Православної Церкви України в квітні цього року. Він розташований на перехресті вулиць Івана Франка та Святослава Хороброго. Тоді більше тисячі хмельничан прийшли аби проголосувати за перехід. Між прихожанами моспатріархату та протестувальниками тривали словесні перепалки, та врешті все пройшло без сутичок.

    На мітингу також ухвалили рішення про перейменування святині. Її новим ім’ям має стати — церква Юрія Переможця. Потім в храмі відбулась перша молитва українською мовою.

    Додамо також, що коли церква ще була в УПЦ, міськрада позбавила права постійного користування дві земельні ділянки за адресою її розташування на Франка, 1/15. Одну з цих земельних ділянок передали військовій частині. А другу залишили релігійній громаді, але в складі ПЦУ.

    Найсвіжіше

    Популярне