Понеділок, 6 Травня, 2024
Бiльше

    Стурбований вартістю візиту. Португальський художник створив килим із грошей — це акція до приїзду папи Римського

    Португальський вуличний художник Артур Бордало створив довжелезний килим із гігантських євробанкнот і розмістив його в одному з храмів Лісабона. Свою роботу він назвав «Алея сорому», присвятивши її державним витратам на організацію візиту папи римського до Португалії.

    Про це пише Euronews.

    Візит понтифіка триватиме з 2 по 6 серпня, у цей період папа Франциск візьме участь у кількох офіційних заходах та проведе недільну службу. Перебування голови католицької церкви обійшлося Португалії в €161 мільйон.

    Бордало вважає цю суму надмірною для світської держави у той час, коли мільйони португальців борються з інфляцією та економічними труднощами. За кілька днів до візиту папи він разом із однодумцями провів акцію, розгорнувши на сходах столичного храму килим із банкнот номіналом €500.

     

    Переглянути цей допис в Instagram

     

    Допис, поширений Bordalo II (@b0rdalo_ii)

    Художник не єдиний, кого обурили величезні витрати на захід. Раніше мера Лісабона Карлуша Моедаша розкритикували після того, як він заявив про намір витратити €5 мільйонів на вівтар для недільної меси. Зрештою міська рада зменшила цю суму майже вдвічі.

    Бордало є давнім критиком католицької церкви. Зокрема, у своїх попередніх роботах він відображав гучні скандали, пов’язані з сексуальним насильством над дітьми з боку священників.

     

    Переглянути цей допис в Instagram

     

    Допис, поширений Bordalo II (@b0rdalo_ii)

    Найсвіжіше

    Популярне