Четвер, 16 Травня, 2024
Бiльше

    8500 парафій і 80 монастирів, – митрополит Епіфаній розповів про зростання ПЦУ

    Предстоятель ПЦУ митрополит Епіфаній у своїй доповіді на Помісному соборі звернув увагу на досягнення Православної Церкви України протягом міжсоборного періоду.

    Доповідь опублікована на сайті ПЦУ. Основні факти, які були зазначені:

    • Православна Церква України є найбільшим релігійним об’єднанням в Україні з найвищим рівнем самоідентифікації та довіри з боку співгромадян.
    • ПЦУ складається з 45 єпархій, понад 8500 громад і понад 80 монастирів, і їхнє число постійно зростає.
    • У відношенні до двох українських Лавр – Свято-Успенської Києво-Печерської та Почаївської Успенської Лаври – митрополит Епіфаній наголошує на їхній історичній та культурній важливості для українського народу.
    • Є 9 закладів вищої духовної освіти з понад 1200 студентами, а служіння в Церкві здійснюють приблизно 5500 кліриків.
    • Упродовж першого року після Об’єднавчого Собору було сформовано основні керівні структури Помісної Церкви, юридично зареєстровано Київську Митрополію та проведено реєстрацію більшості парафій та монастирів.

    Також було зазначено, що Православна Церква України стикається з різними викликами, включаючи обмежені матеріальні ресурси, пандемію та російську агресію. Також було підкреслено необхідність доброго пастирства та його впливу на сприйняття Церкви та віри вірянами та суспільством загалом.

    Нагадаємо, у ПЦУ прославили у лику святих митрополита Рафаїла. Також ПЦУ готова до діалогу з представниками Моспатріархату, але “без жодних передумов”.

    Найсвіжіше

    Популярне