Неділя, 28 Квітня, 2024
Бiльше

    29 британців одночасно прийняли православ’я в єпархії Вселенського патріархату

    29 липня в церкві Святого Нектарія 29 в Лондоні 29 людей були прийняті в Православну Церкву архієпископом Тіатирським Вселенського патріархату Микитою (Лулумбасом).

    Як повідомляє “Orthodox Thimes” неофіти успішно завершили 5 серію курсів катехизації для дорослих, які провів канцлер єпархії архімандрит Ніфон.  6 серія курсів запланована на вересень цього року.

    Архієпископ хрестив та миропомазав 29 людей різних віку та походження. Четверо дорослих були прийняті до Православної Церкви через сповідання віри та Миропомазання. Християнська православна молодь Тіатири (COTY) запропонувала кожному неофіту срібний позолочений хрестик та білу свічку під час церемонії, щоб продемонструвати свою молитовну солідарність і підтримку.

    “Одягнені в біле неофіти ходили по храму, тримаючись за руки, зі своїми хрещальними свічками разом з архієпископом Микитою та духовенством. Візантійський хор співав англійською мовою: «Усі, хто в Христа хрестилися, у Христа зодягнулися. Алілуя!» Богослужіння завершилося батьківським повчанням від архієпископа, який вітав нових членів «сім’ї вірян». Ця родина вітає та приймає «всі національності, культури та традиції». Він також привітав служіння катехеизаторську місію «Відкрий Православ’я», відзначивши, що за останні три з половиною роки понад 100 її випускників прийшли до Православної Церкви.”, – описує атосферу видання.

    Після Літургії усіх присутніх запросили на святковий прийом.

    Нагадаємо, нещодавно українець став дияконом в архієпархії Тіатири та Великої Британії Вселенського патріархату .

    Найсвіжіше

    Популярне