П’ятниця, 10 Травня, 2024
Бiльше

    На Львівщині громада ПЦУ судиться з обладміністрацією та громадою УПЦ (МП) через храм

    Новостворена релігійна громада ПЦУ у селі Віднів Львівського району через суд вимагає скасувати свідоцтво про право власності на храм за громадою УПЦ МП.

    Інформація про судову справу оприлюднена у Єдиному реєстрі судових рішень, передає “Еспресо.Захід”.

    Господарський суд Львівської області відкрив провадження у справі за позовом Релігійної громади Львівської єпархії Української Православної Церкви (Православної Церкви України) парафії Різдва Пресвятої Богородиці у селі Віднів Львівського району Львівської області. Відповідачами у справі є Львівська обласна військова адміністрація, релігійна громада Української Православної Церкви Різдва Пресвятої Богородиці, виконавчий комітет Надичівської сільської ради Жовківського району Львівської області та Львівська обласна рада.

    Громада ПЦУ через суд намагається добитись визнання протиправними та скасування рішень і свідоцтва про право власності та зобов`язання повторно розглянути їх заяву. Судове засідання призначене на 15 серпня.

    Станом на початок травня 2023 року у відповідь на інформаційний запит Департамент з питань культури, національностей та релігій Львівської ОВА надав перелік парафій УПЦ (в єдності з МП), які діють у Львівській області. У ньому була і релігійна громада УПЦ парафії Різдва Пресвятої Богородиці у с. Віднів Львівського району (раніше Жовківського). Тим часом за даними YouControl, релігійна громада парафії Різдва Пресвятої Богородиці у с. Віднів Православної церкви України зареєстрована у листопаді 2022 року.

    Через конфлікт між парафіянами Куликівська селищна рада у квітні опечатала храм “до завершення війни”.

    Найсвіжіше

    Популярне