Субота, 4 Травня, 2024
Бiльше

    Одеський екзарх УГКЦ закликав світову спільноту зупинити “безумну агресію” РФ проти України

    25 липня Одеський екзарх УГКЦ Михайло Бубній, коментуючи нічні атаки на Одесу 23 липня, закликав світову спільноту рішуче відреагувати на події. Він звернувся із проханням посприяти припиненню атак на місто зокрема й на Україну загалом.

    «Щоб описати свої переживання під час цієї атаки в ніч на 23 липня, можу сказати лише одне: це була пекельна ніч, Армагеддон міста Одеси», – заявив архієрей в інтерв’ю виданню “Vatican News”. Проте майно чи віряни екзархату, за його словами, не постраждали.

    Розмірковуючи над причинами атаки, владика припустив, що вона могла бути наслідком виходу Росії із так званої “зернової угоди”. Також, архієрей вважає одним із приводів помсту за вибухи на Кримському мосту.

    У цьому ж інтерв’ю Михайло Бубній прокоментував і пошкодження кафедрального собору УПЦ МП у місті.

    «Одесити сприйняли це просто як справжнє знущання. Це було настільки негативне відчуття, що його важко передати словами. Цей собор вже був зруйнований сталінським безбожним режимом у 1936 році і в 90-х роках його повністю відбудували з руїн, будували вірні всієї Одеси, підприємці. Отже, для одеситів це духовна перлина. Ба більше, цей собор був під охороною ЮНЕСКО», – підкреслив він.

    Екзарх вважає той факт, що Росія не спинилась перед руйнуванням храму, який в 2010 освятив патріарх Кіріл, черговим свідченням того, що для неї немає жодних моральних обмежень у цілях атак.

    «Цей жах, який ми пережили в ніч на 23 липня, свідчить про те, що в агресора не лишилося жодних моральних, людських і ніяких цінностей. Тому нам лишається тільки молитися, щоб Господь Бог якось врятував увесь світ і врятував Україну від російської агресивної навали і від безпідставного повномасштабного вторгнення на українську землю і нищення України як держави самостійної, незалежної, вільної, визнаної міжнародною спільнотою в своїх кордонах.», – стверджує владика.

    Нагадаємо, архієпископ Одеської єпархії УПЦ (МП) Віктор направив гнівного листа до патріарха Кіріла.

     

    Найсвіжіше

    Популярне