Четвер, 16 Травня, 2024
Бiльше

    У Києво-Печерській лаврі презентували унікальний дзвін Мазепи

    До 336-річчя обрання Івана Мазепи гетьманом Війська Запорозького у Києво-Печерській Лаврі пройшов молебень ПЦУ, на якому був представлений унікальний дзвін Мазепи.

    Про це «Київщині 24/7» повідомила радниця Прем’єр-міністра України та засновниця HR GOV Club Світлана Котляревська.

    «25 липня була презентація дзвону, зробленого за кошти Івана Мазепи. Донедавна він лежав на складах заповідника, зараз у нас є прекрасна реставраційна команда, яка провела реставрацію пам’ятки. Наразі на першому поверсі дзвіниці дзвін Мазепи відкритий для всіх, хто хоче подивитися чи доторкнутися до історії», — зазначила Світлана Котляревська.

    Служіння проводив в.о намісника Києво-Печерської Лаври Архімандрит Авраамій.

    «Мазепа був надзвичайно щедрим до Києво-Печерської Лаври, для того, щоб вона прикрашалася і була подібною до небес. І сьогодні з духовенством, з усіма небайдужими до нашої історії, до нашого майбутнього, ми згадуємо славного гетьмана… Бо Господь дає нам великий шанс визволити Лавру від духовної окупації, яка панувала в ній, у центрі української столиці, в осерді української духовності та національної історії», – зазначив Авраамій під час панахиди.

    На молебні, крім парафіян, були присутні військові капелани з різних куточків України, учасники Програми «Духовне відновлення» та меценати.

    Найсвіжіше

    Популярне