Понеділок, 29 Квітня, 2024
Бiльше

    Представник Вселенського патріархату обговорив з предстоятелем Болгарської Церкви визнання ПЦУ – ЗМІ

    Сайт Religija.mk із посиланням на болгарське видання «Doxologiainfonews» повідомляє, що під час свого візиту в Болгарію представник Вселенського патріархату просив у болгарського патріарха нарешті виконати його попередню обіцянку й визнати автокефалію ПЦУ.

    Мова йде про митрополита Халкідонського Еммануїла, який із 13 по 15 липня перебував із візитом у Болгарії. У рамках цієї подорожі єрарх відслужив літургію в монастирі Пловдивської митрополії та зустрівся із предстоятелем БПЦ патріархом Неофітом.

    «Під час візиту обговорювалися питання церковного характеру, в тому числі виконання обітниці Болгарського Патріарха Неофіта, щоб додати до свого диптиху ім’я Митрополита Київського і всієї України.», – йдеться на сайті.

    Також під час візиту піднімалось питання Православної Церкви Північної Македонії.

    «Ще одна важлива тема, яка обговорювалася і буде обговорюватися — це дивне рішення Священного Синоду Болгарської Церкви про визнання псевдоавтокефалії Церкви в Республіці Північна Македонія. У неканонічному Томосі наданому Сербською Церквою, її предстоятеля іменується: «Блаженніший Стефан, Архієпископ Північної Македонії», замість, наприклад, «Архієпископ Охридський, Митрополит Скоп’є і всієї Північної Македонії», — пише «Doxologiainfonews».

    Варто зазначити, що митрополит Еммануїл займає досить вагоме місце у структурі Вселенського патріархату та фактично є другою після патріарха Варфоломія фігурою у Церкві. Також він відіграв значну роль у процесі надання Томосу про автокефалію ПЦУ і головував на Об’єднавчому соборі у Святій Софії. Архієрей неодноразово відвідував Україну.

    Нагадаємо: архієпископ Кіпру заявив, що усі помісні Церкви невдовзі визнають ПЦУ.

    Найсвіжіше

    Популярне