Середа, 1 Травня, 2024
Бiльше

    Глава УГКЦ про руйнування армією Росії собору в Одесі: це не Божа, а диявольська логіка

    Глава Української греко-католицької церкви Святослав (Шевчук) нагадав, що Спасо-Преображенський кафедральний собор УПЦ МП в Одесі, який окупанти зруйнували під час ракетної атаки в ніч на 23 липня, у 2010 році освятив патріарх РПЦ Кіріл (Гундяєв). Глава УГКЦ назвав це катастрофою й заявив, що співчуває українським парафіянам УПЦ Московського патріархату.

    Обстріл окупантами Одеси голова греко-католицької церкви України прокоментував час зустрічі з молоддю у Львові 23 липня. Про це повідомила пресслужба УГКЦ на офіційному сайті.

    Коли в отця Святослава запитали про трагедію, що сталася в Одесі, церковнослужитель відповів: “Ми мусимо це осмислювати, мусимо ще це усвідомити. Але ми щойно говорили про те, як можна ділами, вчинками відректися від Христа”.

    Релігійний лідер закликав до співчуття щодо прихожан Спасо-Преображенського собору.

    “Думаю, люди, які ходили до того собору молитися, сьогодні плачуть. І нам треба їм поспівчувати. Бо сьогодні російська ракета поцілила не просто у святилище їхнього храму, вона поцілила їм у саме серце. Ви собі уявіть: мати такого патріарха, який спочатку освятив храм, а потім другою рукою благословив ракету, яка прилетіла у святилище і знищила його! Ну, це катастрофа… Тому тим людям справді можна від серця поспівчувати”, – вважає Святослав Шевчук.

    Спасо-Преображенський кафедральний собор в Одесі є найбільшим православним храмом міста й розташований в історичному центрі. Будівля храму була повністю зруйнована за Йосипа Сталіна, а в 2005 році відбудовано заново.

    “Я не знаю, чи розумів той російський злочинець, який натискав на кнопку, що ця ракета потрапить не в Одеський порт, а в Спасо-Преображенський собор. Що Господь Бог хотів сказати цією трагедією? Що Він хоче промовити – і до верхівки російської православної церкви, і до російських злочинців, і до українських вірян Московського Патріархату – я ще не знаю, бо в діях цих злочинців – це не Божа, а диявольська логіка. Але, думаю, це символічна подія, яка вразила усіх нас“, – заявив глава УГКЦ.

    Найсвіжіше

    Популярне