Неділя, 28 Квітня, 2024
Бiльше

    Зеленський про атаку на Одесу: відповідь росіянам буде обовʼязково, вони її відчують

    Президент Володимир Зеленський прокоментував ракетну атаку російсько-окупаційних військ на Одесу в ніч проти 23 липня. Він пообіцяв, що ворог отримає «відповідь», яку «відчує».

    Про це він написав у своєму Telegram-каналі.

    «Ракети проти мирних міст, проти житлових будинків, собору… Жодного виправдання російському злу бути не може. Як і завжди, це зло програє», — написав глава держави.

    Він наголосив, що за Одесу обовʼязково буде відповідь російським окупантам, і вони, мовляв, відчують цю відповідь.

    «Усім, хто постраждав від цієї чергової терористичної атаки, надається допомога. Я вдячний усім, хто допомагає людям, і всім, хто думками та емоціями з Одесою. Ми пройдемо це. Ми повернемо мир. І для цього треба перемогти російське зло», — додав Зеленський.

    Деталі атаки

    Це була ракетна атака. росіяни вдарили по Одещині щонайменше пʼятьма видами ракет усіх видів базування: «Калібри», «Онікси», Х-22 та Іскандер-К, а також застосували балістичні Іскандер-М. Сили протиповітряної оборони значну частину ракет знищили.

    Наразі відомо про одного загиблого цивільного. За даними ОВА, постраждали 19 людей, серед яких — 4 дітей. До лікарень міста госпіталізували 14 людей, троє з них — діти. Водночас за даними поліції 22 людей зазнали поранень.

    Унаслідок атаки зруйновані шість житлових будинків, зокрема й багатоквартирні. Також пошкоджені дві памʼятки архітектури й храм. Понівечені десятки автівок. У багатьох будівлях вибиті вікна, пошкоджені дахи та фасади.

    Найсвіжіше

    Популярне