Понеділок, 6 Травня, 2024
Бiльше

    Закликав до смирення й молитви: Митрополит УПЦ (МП) Онуфрій неоднозначно прокоментував обстріл Одеси

    Митрополит УПЦ (що в єдності з МП) Онуфрій вперше відреагував на нічний удар РФ по Одесі, під час якого значної шкоди було завдано Спасо-Преображенському собору УПЦ МП .

    Заяву Онуфрія, який сьогодні вранці провів богослужіння у Києво-печерській Лаврі, опублікувала пресслужба УПЦ (МП).

    Онуфрій висловив співчуття духовенству, вірянам і жителям Одеси, де російська ракетна атака зруйнувала Спасо-Преображенський храм УПЦ (МП), будинки й забрала життя однієї людини.

    «Будь-хто, хто цілиться в небо, влучає врешті-решт у самого себе» — заявив Онуфрій, коментуючи руйнування в Одесі.

    У своєму зверненні він жодного разу не заявив про причетність російської сторони й не засудив дії російської армії, яка вкотре атакувала Одесу.

    Він також висловлює “співчуття у зв’язку з цією великою трагедією” і закликає містян до смирення.

    “Закликаю усіх вас, дорогі мої, до терпіння і сугубої молитви. Смирімо свій гнів, не даючи йому перетворитися на сліпу ненависть. Не будемо забувати, що, яким би страшним не був цей вік, врешті-решт переможе Божественна Любов, яку не під силу знищити ні брехні, ні насиллю”, – зазначає Онуфрій.

    Раніше Міноборони РФ і російські пропагандисти заявили, що удар по Преображенському соборі в Одесі завдала українська ППО. Там заявили, що їхня «високоточна зброя» вдарила в Одесі по «об’єктах, де готувались теракти проти РФ», а на собор, за версією роспропаганди, впала українська ракета ЗРК.

    Найсвіжіше

    Популярне