Понеділок, 6 Травня, 2024
Бiльше

    Спасо-Преображенський собор став мішенню: згадаймо контроверсійну освяту в Одесі

    Сьогодні вночі в Одесі ворожа російська ракета влучила в кафедральний Спасо-Преображенський собор, що належав УПЦ (що в єдності із Московським Патріархатом). Цей собор у 30-х роках минулого століття зруйнували більшовики.

    Відродився він у часи незалежної України, спільними стараннями влади, бізнесу, священнослужителів тієї ж УПЦ і простих вірян. У 2010 році його освятив особисто очільник рпц Кирило Гундяєв.

    У відкритому фотоархіві московської патріархії редактори Духовного фронту знайшли світлину з тієї події, яку навіть і не потрібно коментувати. На фото прихильники проросійського блоку Наталії Вітренко зустрічали Гундяєва із плакатом, на якому великими літерами було написано «ПАТРИАРХ КИРИЛЛ ДОБРО ПОЖАЛОВАТЬ В НОВОРОСИЮ»

    Нагадаємо, що освячення відбулось 21 липня 2010 року, задовго до Революції Гідності, війні на Донбасі і повномасштабного російського вторгнення в Україну.

    Цією публікацією ми ні в якому разі не злорадствуємо, але хочемо показати до чого сьогодні привели ті заклики адептів руського міра. Ось тепер всі побачили наслідки цієї «Новоросії». Чи могли ті, що тоді стояли з цим плакатом подумати, що мине трохи 10 років і ті, кого вони кликали, з благословення того ж Кирила, знищать цю святиню, яку так довго відновлювали…

    Найсвіжіше

    Популярне