Четвер, 9 Травня, 2024
Бiльше

    Деградація й розвал чекає на УПЦ (МП), якщо не вийдуть із РПЦ – митрополит ПЦУ Олександр

    Митрополит ПЦУ Олександр (Драбинко), вважає, що під керівництвом митрополита Онуфрія на інституцію УПЦ (в єдності з МП) чекає деградація та розвал.

    Про це він заявив у етері Еспресо.

    “Що буде з УПЦ під керівництвом митрополита Онуфрія? Якщо він навіть тепер, коли є ще певна можливість вхопитися хоч за спасительну шлюпку, є варіанти і на сьогодні, як можна було б врятувати хоча б рештки своєї духовної репутації як глави церкви, і врятувати своїх єпископів і священиків”, – зазначив він.

    Митрополит Олександр вважає, що найкращим варіантом зараз було б зібрати після виступу Кіріла архієрейський та помісний собори, засудити рішення Кіріла, заявити про вихід, а не відмежування, як це було в Феофанії 27 травня 2022 року.

    “Вихід з московського патріархату, почати почитати патріарха Варфоломія і просити в нього про вирішення їхнього канонічного статусу на цей день. Якщо не мають приєднуватися до помісної (ПЦУ від УПЦ МП, – прим. ред.) УПЦ під проводом митрополита Онуфрія – мають робити кроки щодо остаточного спасіння решток репутації, яка на сьогодні є”, – зазначає він.

    Окрім цього він додав, що якщо цього не відбудеться, то буде деградація й розвал такої інституції, як УПЦ МП.

    “Московського патріархату в Україні взагалі не буде і, я думаю, що це трапиться найближчим часом”, – наголосив митрополит Переяславський і Вишневський.

    Найсвіжіше

    Популярне