Вівторок, 7 Травня, 2024
Бiльше

    Передано у друк друге видання богослужбового Євангелія у форматі “а́пракос”

    18 липня передали у друк макет другого видання богослужбового Євангелія у форматі “а́пракос”. Про це повідомляє сайт фонду пам’яті  Блаженнішого митрополита Володимира.

    Євангеліє-а́пракос – тип богослужбових книг Святого Письма, текст в яких укладено не у звичайному послідовному порядку, а згідно річного календарного розкладу богослужбових читань, починаючи з неділі Святої Пасхи.

    Друге видання – спільний проєкт Переяславсько-Вишневської єпархії, Фонду пам’яті Блаженнішого Митрополита Володимира та Місії «Ставропігія Вселенського Патріархату в Україні».

    Це друге видання. На відміну від першого друге видання має А4 розмір, тобто є наближеним до напрестольного формату.

    Перше видання презентували 27 січня 2023 у Ставропігії Вселенського Патріархату в Україні. Видання було надруковане накладом 1000 примірників для безоплатного розповсюдження за фінансової підтримки Української православної Церкви в США (Вселенський Патріархат). Його передавали військовим капеланам і україномовним православним громадам закордоном.

    Це перше за кілька століть Євангеліє-а́пракос українською – є новим вдосконаленим перекладом з грецької, видане в православному середовищі для богослужбового вжитку за прикладом елінської літургійної традиції.

    Найсвіжіше

    Популярне