Понеділок, 6 Травня, 2024
Бiльше

    Єрусалимський патріархат повернув собі повні права на земельну ділянку в районі Абу-Тор в Єрусалимі

    Єрусалимський Патріархат успішно відновив свої повні права на земельну ділянку в районі Абу-Тор в Єрусалимі вартістю близько 80 мільйонів шекелів.

    Таким чином, патріархат зміг повністю звільнити землю від усіх обмежень, що перешкоджали його володінню, які виникли в результаті старих договорів оренди і застережень, зроблених ізраїльським урядом у відповідь на судові рішення, винесені в попередні епохи, повідомляє orthodoxtimes.com

    Патріархія під керівництвом і за підтримки патріарха Феофіла ІІІ змогла відновити стратегічну ділянку землі в Єрусалимі після більш ніж десятиліття безперервних зусиль, враховуючи цінність цієї релігійної спадщини та археологічних земель.

    Патріархія раніше вступала в партнерські відносини з метою освоєння цієї ділянки землі з багатьох причин, включаючи фінансові труднощі, яких вона зазнавала в той час, але з плином часу Патріархія знайшла рішення і способи повернути її у свою власність. Вищезгадана земельна ділянка розташована поруч з православною церквою в Абу-Торі, яка містить старожитності візантійської епохи.

    Крім того, Єрусалимський патріархат опублікував заяву, в якій повідомив, що повернення землі вважається позитивним прогресом і відчутним результатом політики відновлення і захисту православної власності, прийнятої Священним Синодом з моменту обрання патріарха Феофіла III Патріархом Єрусалимським і всієї Палестини і Йорданії, який особисто щодня стежить за справою повернення православної власності.

    Єрусалимський патріархат вважає це історичне відновлення прав на землю Абу-Тор практичною і реалістичною відповіддю на спроби радикальних угруповань, які прагнуть захопити церковну нерухомість і обмежити автентичну християнську присутність в Єрусалимі.

    Найсвіжіше

    Популярне