П’ятниця, 17 Травня, 2024
Бiльше

    УПЦ (МП) вшановує російського імператора в час війни: що про це думає священник ПЦУ?

    Поки в Україні вмирають люди від російської агресії, топ-митрополит УПЦ (МП), права рука Онуфрія, так званий митрополит Антоній (Паканич) прославляє сім’ю російського імператора.

    Це приховане послання росіянам, мовляв, подивіться, ми і далі тут вас чекаємо і нічого проти не маємо. Феофанія – це окозамилювання і відтягування часу, але для УПЦ (МП) російський імператор залишається святим і його пам’ять будуть вшановувати на найвищому рівні в Україні. І це в той час, коли нащадки цього російського імператора намагаються зробити все, щоб повернути Україну в статус колонії, який був за цього Царя Нікалая ІІ.

    До слова, канонізація Нікалая проходила з тріском і лише політична воля Кремля додавила залишки здорового глузду в РПЦ, які змушені були мовчки прийняти Нікалая із сім’єю за святих.

    Така поведінка митрополита Антонія тільки ображає пам’ять жертв російської агресії і показує пріоритети УПЦ (МП). Розірвати зв’язки з Гундяєм – не можуть. Припинити вшановувати російського імператора – теж не можуть. Вони ідеологічно залежні від “русского міра”. Яку проповідь будуть нести в люди пастирі УПЦ (МП), що прославляють російського імператора?

    Автор: священник ПЦУ Іван Петрущак

     

    Найсвіжіше

    Популярне