Середа, 15 Травня, 2024
Бiльше

    Щорічна підліткова конференція відбулася в українському православному таборі Всіх Святих в США

    У 14-15 липня 2023 року архієпископ Даниїл приєднався до підлітків з усієї США на заключних днях Тинейджерської Конференційної Програми в Українському Православному Таборі Всіх Святих Української Православної Церкви США (Вселенського патріархату) у Емлентоні, Пенсильванія.

    Тинейджерська Конференція, яка є найстарішою програмою табору в Міністерстві Таборів УПЦ США, зосереджується на духовному служінні підлітків у віці від 13 до 18 років. Мати єпископів у гостях завжди залишає особливі спогади у серцях учасників табору та персоналу, повідомляє сайт УПЦ США.

    Останні дні Тинейджерська конференція, як її любляче називають, переповнена емоціями і активністю. Архієпископ Даниїл прибув саме тоді, коли учасники табору насолоджувалися захоплюючими змаганнями у фіналі баскетбольних ігор. Архієрей мав можливість зустрітися і поговорити з тими учасниками табору та персоналом.

    У Храмі святого Фоми відбулось обговорення живого православ’я. Ці щоденні зустрічі допомагають підліткам зрозуміти вибори і виклики, з якими вони зіткнуться, живучи своєю вірою у світі. З самого початку зустрічі архієрей приємно здивував учасників табору маленьким подарунком зі своєї недавньої подорожі в Австралію – ключницями з зображенням коали та кенгуру.

    Архієрей заохочував їх не лякатися, знаючи, що Святий Дух завжди з ними. Він подавав кілька особистих прикладів зі своєї капеланської служби в армії та зі своїх світських подорожей, під час яких він спостерігав, як молоді люди відверто живуть своєю вірою.

    День завершився після спокійного дня і вечора на чудовій території Табору Всіх Святих у Емлентоні, Пенсильванія. Суботнього ранку архієпископ Даниїл провів учасників табору та персонал у заключній молитовній службі. По завершенні служби він подарував учасникам табору ікону святого Миколая, нагадуючи їм, що святого Миколая просять заступитися за тих, хто перебуває в дорозі. Він попросив святого Миколая молитися за учасників табору та персонал, які повертаються додому, закриваючи 67-й сезон цієї довготривалої програми в міністерстві таборів.

    Програмою табору керує Духовний Отець – Владика о. Богдан Гладіо, директорка Наталі Капелюк-Ніксон та заступниця директора Міссі Шептак.

    Нагадаємо, УПЦ США придбали для порятунку українців автомобіль швидкої допомоги.

    Найсвіжіше

    Популярне