Субота, 18 Травня, 2024
Бiльше

    Предстоятель ПЦУ у Городищі звершив молебень за перемогу України

    Предстоятель автокефальної Української Православної Церкви 16 липня 2023 року у храмі на честь святого першомученика архідиякона Стефана у Городищі Черкаської області звершив молебень за захисників Батьківщини, нашу державу та український народ. Громада спільно з настоятелем одразу після Обʼєднавчого Собору послідувала Томосу та доєдналася до Православної Церкви України.

    Про це пише пресслужба ПЦУ.

    Спільно з Митрополитом Епіфанієм молилися митрополит Черкаський і Чигиринський Іоан, настоятель храму протоієрей Богдан Жигало, запрошене та місцеве духовенство, а також захисники Батьківщини, народні депутати України Андрій Стріхарський та Сергій Рудик, представники місцевої влади, численні віряни.

    Під час відправи лунали молитовні прохання за українських воїнів, щоб Господь дав їм повернутися здоровими і в мирі.

    Звертаючись до присутніх зі словом після молебню Його Блаженство зазначив про важливість спільної молитви, а особливо щодо нашої перемоги – перемоги правди.

    «Ми щиро молимось у цей непростий час випробувань, коли на долю нашого народу випало відстояти нашу свободу і незалежність. На вівтар нашої незалежності покладено дуже багато людських життів. І ми з вами володіємо цим великим даром свободи і незалежності, даром, який ми маємо зберегти і передати наступним поколінням.

    Не всі цінували цей великий дар, а зараз всі розуміють наскільки цей дар є безцінним, але за нього ми платимо високу ціну, ціну наших найкращих синів і дочок. На нашому боці правда і ми будемо до кінця захищати нашу Богом дану землю і перемога неодмінно буде за нами», – сказав Митрополит Епіфаній.

    Предстоятель Православної Церкви України відзначив громаду Благословенною грамотою й подарував частичку мощей святого першомученика архідиякона Стефана, а також Митрополит Епіфаній на молитовну згадку вручив настоятелю протоієрею Богдану Жигалу та священнику Оресту Жигалу єпитрахілі.

    Завершилося богослужіння уставним многоліттям.

    Найсвіжіше

    Популярне