П’ятниця, 3 Травня, 2024
Бiльше

    “Дійшли чутки, що ви в СІЗО. Ви недостойні цього”: Митрополит Онуфрій звернувся до арештованого Павла (Лебідя)

    Митрополит УПЦ (що в єдності з МП) Онуфрій звернувся до арештованого колишнього настоятеля Києво-Печерської лаври митрополита Павла Лебедя.
    Він записав йому відеозвернення, в якому висловив свою підтримку.
    Згідно з опублікованим у ЗМІ відеозаписом, Онуфрій висловив сум і жаль стосовно арешту Лебедя та наголосив, що він вважає його добрим монахом та архієреєм, недостойним перебувати у СІЗО.

    “Дорогий владико Павел. До нас дійшли чутки про те, що вас закрили в СІЗО. І ми це сприйняли з сумом, жалем. Але я знаю, що ви добрий монах, добрий архієрей, добрий намісник святої Лаври Печерської. І тут просто якесь непорозуміння…Ви недостойні цього, щоб вас тримати в СІЗО”, – написав Онуфрій. 

    Він побажав Павлу (Петру Лебедю) «Божої помощі».

    Як відомо, 1 квітня екснаміснику Києво-Печерської Лаври митрополиту УПЦ МП Павлу (Лебедю) була вручена підозра в розпалюванні міжрелігійної ворожнечі.

    Слідство встановило, що у своїх публічних виступах Лебідь неодноразово ображав релігійні почуття українців, принижував погляди вірян інших конфесій і намагався сформувати ворожі настрої до них, а також робив заяви, які виправдовували чи заперечували дії Російської Федерації.

    1 квітня Шевченківський районний суд Києва обрав екснаміснику Києво-Печерської лаври запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту. У травні домашній арешт продовжили ще на 30 діб.

    14 липня суд обрав колишньому настоятелю Києво-Печерської лаври митрополиту УПЦ МП Павлу Лебедю запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з можливістю внесення застави в розмірі понад 33 млн гривень.

    Найсвіжіше

    Популярне