Середа, 15 Травня, 2024
Бiльше

    Москва активно працює над розділенням українців, стверджує богослов Кирило Говорун

    За словами відомого богослова, архімандрита Кирила Говоруна, Москва активно працює над розділенням українського суспільства. Він стверджує, що церковні структури, зокрема Руська Православна Церква (РПЦ), ведуть політику, спрямовану на поглиблення ворожнечі та створення хаосу в Україні.

    „Я думаю що найбільша мета Москви, Кремля і церковних очільників в Москві, не в тому щоб захистити УПЦ, а в тому щоб максимально сприяти ворожнечі між церковними структурами в Україні. Мета Москви розділяти. Не зробити краще життя якоїсь групи українців, навіть якщо вони вважають всіх українців своїми“, – сказав він у інтерв’ю Духовному Фронту України.

    За словами Говоруна, ціль Москви не полягає в захисті Української Православної Церкви Московського патріархату (УПЦ МП) або поліпшенні життя російськомовних українців. Натомість РПЦ та Кремль прагнуть максимально роз’єднати український народ, створюючи ворожнечу між різними групами населення.

    „Мені здається що коли ми розглядаємо релігійну політику в Україні, якою вона має бути, ми маємо виходити саме з того, що Москва найбільше зацікавлена в тому, щоб був розбрат між українцями, до яких би юрисдикції вони не належали“, – пояснив архімандрит Кирило.

    Крім того, Говорун зазначає, що рішення, які приймаються УПЦ МП, мають розбіжні інтерпретації. Це створює ще більше плутанини та недовіри серед українського суспільства, яке відчуває, що його намагаються обдурити та роз’єднати.

    Говорун закликає громадськість України бути пильними та розуміти, що Москва намагається використати релігійні та політичні розбіжності для своїх власних цілей. Він закликає українців до об’єднання та взаєморозуміння, а також до протидії спробам розділення з боку зовнішніх сил.

    За словами Говоруна, українському суспільству варто розуміти, що реальність може відрізнятися від офіційних заяв та розмовних експресій, і що розділення українців є вигідним для Москви, а не для самої України.

    Найсвіжіше

    Популярне