Середа, 29 Травня, 2024
Бiльше

    Митрополит Епіфаній звершив Божественну літургію у с. Задубрівці

    Предстоятель Православної Церкви України митрополит Епіфаній 8 липня під час візиту у Івано-Франківсько-Галицьку єпархію, завітав у Православний паломницький центр Святиня Галицького Гостинця с. Задубрівці, Коломийського району Івано-Франківської області.

    Митрополит Епіфаній у співслужінні митрополита Івано-Франківського і Галицького Іоасафа, місцевого й запрошеного духовенства звершив Божественну літургію, повідомляє пресслужба ПЦУ.

    Під час богослужіння також молилися голова Івано-Франківської ОВА Світлана Онищук та численні віряни, які прибули в паломництво до місцевої святині.

    «Ми знаємо, що до пустого колодязя ніхто не приходить почерпати воду. Приходять і черпають із животворчих джерел. І це місце справді є унікальним, адже до нього линуть людські душі. Був період, коли забороняли – коли зносили, коли засипали джерела, але не дивлячись на це, люди линули. І виникає запитання: де зараз ті люди, які забороняли? Їх немає. А люд і сьогодні лине до цих особливих духовних місць, де почерпає невидиму Божественну благодать, відчуваючи близькість Господню до всіх, хто любить Його», – сказав Митрополит Епіфаній.

    Предстоятель ПЦУ підніс молитви за воїнів, які захищають Україну, за владу і наш народ та за спокій душ усіх полеглих оборонців Батьківщини і мирних жителів.

    Митрополит Епіфаній також нагородив голову Івано-Франківської ОВА Світлану Онищук орденом святого Миколая Чудотворця.

    Наприкінці богослужіння митрополит Іоасаф висловив вдячність архієрею за візит та подарував ікону Пресвятої Богородиці.

    Фото: ПЦУ

    Фото: ПЦУ

    Найсвіжіше

    Популярне