Вівторок, 14 Травня, 2024
Бiльше

    Комісія в лаврі продовжила роботу: Опломбували корпус де була резиденція Онуфрія. УПЦ (МП) скаржиться на „самоправство“

    У Києво-Печерській лаврі продовжують опечатувати корпуси на території Нижньої лаври. Фото оприлюднила  УПЦ (що в єдності з МП), скаржачись при цьому на нібито “перешкоджання” для потрапляння на богослужіння, пишуть низка ЗМІ.

    При цьому національний заповідник “Києво-Печерська лавра” сьогодні вранці попередив, що “6.07.2023 за технічних причин територія Нижньої лаври заповідника працюватиме з 11:00 до 18:00”.

    В УПЦ (МП) повідомили, що вранці опечатали 70-й корпус, де була резиденція митрополита УПЦ (МП) Онуфрія (Береовського), а також опломбували двері 69-го та опечатали 71-й корпуси Лаври.

    Зазначимо, ще 24 квітня Господарський суд Києва задовольнив заяву Заповідника «Києво-Печерська лавра», у якій той просив заборонити УПЦ (МП) перешкоджати роботі комісії Міністерства культури до закінчення судового розгляду позову про усунення перешкод у користуванні майном Заповідника. В УПЦ МП не погодилися і подали апеляційну скаргу. Але 5 липня Північний апеляційний господарський суд відхилив її, зазначає Мінкульт.

    Найсвіжіше

    Популярне