Четвер, 2 Травня, 2024
Бiльше

    Прихожани УПЦ (МП) проводять ходу на Буковині

    Прихильники УПЦ (що в єдності з МП) на Буковині проводять хресний хід із Чернівців до монастиря у с. Хрещатик Заставнівського району.

    Про це повідомив священник ПЦУ Роман Грищук, передає “Еспресо.Захід”.

    Зараз ці люди проходять через місто Заставна.

    “Їх тисячі! Війни для них нема. Закону теж. Військкомату теж. Для них важливо це показати. Це їх меседж українському суспільству, армії, державі і силовим органам:

    “Ви для нас ніщо! Війни для нас нема! У нас мир! Свій мір! Рускій мір!”, – написав духівник.

    Крім того отець Грищук звернув увагу, що на 17 липня у Сторожинці заплановане всебуковинське пошанування російського царя Миколи ІІ та його сім’ї.

    “Буде хресний хід перед тим туди з Чернівців. І не тільки! Бо ж традиційне всенародне “покаяніє в грєхє царєубійства!” А покаятися – це вчинити протилежне: повернути як було! Щоб праваславний царь, щоб царство, щоб “вялічіє расєї”, щоб “святая русь”, – зазначив священник.

    Як прокоментували у пресслужбі поліції Чернівецької області, рішенням Ради оборони Чернівецької області “Про окремі обмеження на території Чернівецької області в умовах правового режиму воєнного стану” від 12 серпня 2022 року заборонено проводити хресні ходи.

    “Відносно організатора хресної ходи складено адміністративні матеріали (Порушення порядку організації і проведення зборів, мітингів, вуличних походів і демонстрацій). Поліцейські стежать за дотриманням правопорядку та проводять роз’яснювальну роботу із вірянами”, – прокоментували у пресслужбі поліції.

    Крім того у відомстві додали, що про заходи, заплановані на 17 липня інформації не мають, але пообіцяли відстежувати усі події.

    Найсвіжіше

    Популярне