Вівторок, 21 Травня, 2024
Бiльше

    Полеглого під Бахмутом єрея ПЦУ провели в останню путь у Тернополі

    У четвер, 29 червня 2023 року, у Тернополі провели в останню земну путь полеглого під Бахмутом священника Романа Скіру. Напередодні панахиду за упокій отця Романа відслужили священнослужителі ПЦУ в каплиці кафедрального собору святих рівноапостольних Костянтина та Єлени.

    Божественну літургію і чин похорону священника звершив митрополит Тернопільський і Кременецький (ПЦУ) Нестор, повідомляє сайт єпархії.

    Після богослужіння в Тернополі з єреєм Романом Скірою попрощалися в храмі с. Івашів Долішній. Поховали отця Романа на сільському цвинтарі поруч з батьком.

    46-річний тернополянин помічник капелана Роман Іванович Скіра відійшов у вічність 24 червня.

    Він народився 13 серпня 1976 року в Бучачі, закінчив Тернопільську ЗОШ №22, Київську духовну семінарію. Ніс пастирське служіння на Київщині, а згодом – у кафедральному соборі свв.рівноапп. Костянтина і Єлени в Тернополі.

    „Духовенство та вірні Тернопільської єпархії висловлюють щирі співчуття родині спочилого. Хай Всемилостивий Господь упокоїть душу новопреставленого ієрея Романа, де всі святі спочивають. Вічна пам’ять!“, – зазначили в єпархії ПЦУ.

    Найсвіжіше

    Популярне