Четвер, 2 Травня, 2024
Бiльше

    Пашу “Мерседеса” помітили біля Лаври: в прокуратурі відреагували

    Інформація про те, що колишньому настоятелю Києво-Печерської лаври не продовжили запобіжний захід, не відповідає дійсності.

    Про це Київська обласна прокуратура повідомляє у Телеграмі.

    “Низка телеграм-каналів та медіа поширили інформацію про те, що митрополиту УПЦ МП, підозрюваному у розпалюванні релігійної ворожнечі та виправдовуванні дій РФ, не продовжили запобіжний захід. Вказана інформація не відповідає дійсності”, – йдеться у повідомленні.

    У прокуратурі нагадали, що колишньому настоятелю Києво-Печерської лаври обрано запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту з носінням електронного засобу контролю, строк якого закінчується 1 липня.

    Відповідно до ухвали суду, підозрюваного зобов’язано носити електронний засіб контролю та утримуватися від спілкування зі свідками та потерпілими у справі.

    Крім того, 26 червня прокурор подав до суду клопотання про продовження строку дії вказаного запобіжного заходу.

    “Судове засідання з розгляду клопотання призначено на 30 червня 2023 року на 11:00 в Солом’янському районному суді м. Києва”, – заявили в прокуратурі.

    Підозрюваний сьогодні прибув до Головного управління Служби безпеки у Києві та Київській області за викликом слідчого для проведення слідчих дій, де останньому повторно вручено клопотання про продовження строку дії запобіжного заходу.

    Найсвіжіше

    Популярне