Понеділок, 29 Квітня, 2024
Бiльше

    Митрополит Епіфаній закликає українців жити за Законом Божим і поважати закони держави

    Предстоятель Православної Церкви України, митрополит Епіфаній, наголосив на важливості керуватись як християнами Законом Божим, а також поважати закони своєї держави. У своєму зверненні, присвяченому Дню Конституції України, митрополит Епіфаній зазначив, що цей основний документ закріпив прагнення українського народу до незалежності та демократії. Митрополит Епіфаній засудив дії ворогів, які порушують не лише людські, а й Божі закони, і заявив, що вони є втіленням беззаконня і брехні.

    «Цей основоположний документ 27 років тому закріпив багатовікові прагнення українського народу жити в незалежній, суверенній, єдиній, демократичній державі, де саме людина, її життя і здоров’я, честь і гідність, недоторканність і безпека визнаються найвищою соціальною цінністю. Все це ми нині з вами захищаємо від лютого ворога, який ганебно попирає закон – не лише людський, але і Божий, порушуючи основні заповіді Божі. Для нашого ворога де-факто закону як такого не існує, бо він у своїй біснуватості й гордині став нині справжнім втіленням беззаконня і брехні», – йдеться в дописі на сторінці єрарха у соцмережі.

    У своєму зверненні митрополит Епіфаній також наголосив, що хоч Конституція, як і будь-який людський закон, не є досконалою з точки зору заповідей Божих, українці повинні брати приклад з Ісуса Христа, який виконував закони свого часу, демонструючи повагу до них. Митрополит Епіфаній закликав українців жити за Законом Божим і одночасно поважати закони держави.

    «Але берімо приклад з Господа нашого Ісуса Христа, Який, хоч і Сам був і є Законодавцем, але не змінював закону для Себе. Під час Свого земного життя Він виконував чинні на той час приписи, подаючи цим приклад і для нас. Тож живімо за Законом Божим і поважаймо закон людський! З Днем Конституції, українці!», підсумував митрополит Київський і всієї України Епіфаній.

    Нагадаємо, предстоятель ПЦУ зустрівся з Послом України в Індії. Також парафія на Буковині приєдналася до ПЦУ.

    Найсвіжіше

    Популярне