Неділя, 28 Квітня, 2024
Бiльше

    Скандал на Хмельниччині: віряни УПЦ (МП) кричали «ганьба» під храмом у Красилові. В цей час там тривала панахида за полеглим бійцем

    У Красилові, що на Хмельниччині, парафіяни УПЦ (що в єдності з МП) влаштували провокацію під Свято-Воскресенським храмом. Вони перешкоджають релігійній громаді ПЦУ провести у церкві перше богослужіння українською мовою.

    Раніше ревізійну комісію, яку супроводжували військові, парафіяни УПЦ (МП) зустріли вигуками “ганьба” та “не хочемо ПЦУ”, відео з місця почало ширитися мережею з помилковим твердженням, що ці вигуки були спрямовані на адресу рідних загиблого воїна, з яким того дня прощався Красилів.

    Про це повідомляє “Суспільне”.

    “23 червня у цьому храмі вигуками “Ганьба!” натовп зустрів ревізійну комісію, яка має інвентаризувати майно парафії. Про це розповіла голова зборів парафіяльної ради церкви Наталія Свистун. Комісію тоді супроводжували військові. Обурені вигуки на їхню адресу нині розповсюджуються соцмережами із некоректними коментарями: начебто віряни московського патріархату ганьбили родину і побратимів загиблого захисника, якого відспівували у храмі”, – зазначено у повідомленні.

    Зокрема, відео з місця подій з коментарем про те, що парафіяни УПЦ МП кричали “ганьба” опублікував блогер, учасник бойових дій Олександр “Гром” Грамарчук.

    “Це якийсь сюр…В Красилові (Хмельницька область) прихожани РПЦ кричали “ганьба!” військовим і родичам загиблого Героя, які виходили з храму після панахиди за загиблим, яку проводила ПЦУ”, – написав він.

    На Хмельниччині парафіяни УПЦ МП накинулися на комісію, яку супроводжували військові: всі деталі НП. Відео

    На кадрах видно натовп людей біля воріт храму. Коли з нього виходять цивільні та військові, натовп починає скандувати “Ганьба!”. Також вони вигукували “Ми не хочемо ПЦУ”.

    У місцевих пабликах додають, що ще 30 травня було завершено оформлення правовстановлюючих документів, пов’язаних із переходом Свято-Воскресенського храму до ВЦП. Процес переходу розпочався ще 10 квітня.

    На обурливу поведінку парафіян УПЦ МП відреагували й у парафіяльній раді Свято-Воскресенського храму. Там припустили, що такі “відчайдушні” борці за свою церкву, вочевидь, дуже хочуть “руського миру”, “бо про їх подвиги та досягнення пишуть у московських ЗМІ”.

    Виявляється, московити ще ближче ніж ми думали… вони ходять нашими вулицями, і діють путінськими методами. Вони кричать “Ганьба” вслід тим, хто захищає їх мир та спокій, вони називають наших загиблих воїнів-захисників – “псевдогероями, які служать сатаністам”, вони кричать, що не хочуть ПЦУ,
    – зазначив голова парафіяльної ради.

    Він закликав нікому не дати “окупувати наші душі” та 25 червня запросив до храму “на спільну молитву за українських воїнів та мир і спокій на українській землі”.

    Проводжали в останню путь солдата кулеметного взводу

    Як зазначили на фейсбук-сторінці міста Красилів, у п’ятницю відбулося прощання з солдатом кулеметного взводу стрілецької роти Іваном Кушніруком, який загинув на Донеччині.

    На Хмельниччині парафіяни УПЦ МП накинулися на комісію, яку супроводжували військові: всі деталі НП. Відео

    Він став на захист України у перші ж дні повномасштабного вторгнення – спершу вступив до лав ТрО, а згодом відправився на Схід. 5 червня, під час наступальних дій в районі населеного пункту Північне Донецької області, захисник пропав безвісти, а згодом з’ясувалося, що він загинув.

    У загиблого захисника залишилася мама, сестра та брат, а також донька. І саме їм прихильники московської церкви кричали “Ганьба”.

    Найсвіжіше

    Популярне