Четвер, 16 Травня, 2024
Бiльше

    У Миколаєві СБУ викрила церковнослужителя, який поширював прокремлівську пропаганду

    Служба безпеки України повідомила про підозру пономарю одного з храмів Миколаївської єпархії УПЦ (МП), який заперечував збройну агресію рф проти України та виправдовував дії окупантів.

    Про це повідомляє СБУ.

    За даними слідства, церковнослужитель через месенджер «Телеграм» розповсюджував серед вірян УПЦ (МП) матеріали, які виправдовували російське військове вторгнення в Україну та з позицій віровчення Російської православної церкви визнавали правомірність розв’язаної проти нашої держави війни.

    СБУ задокументувала, що пропагандист виправдував злочини окупантів та пропагував рашистські наративи з метою впливу на суспільну думку в православному середовищі регіону.

    В ході обшуків, проведених у помешканні фігуранта та за місцем його церковної служби, вилучено мобільний телефон з доказами його злочинної діяльності.

    Наразі зловмиснику повідомлено про підозру у вчиненні злочину передбаченого за ч. 2 ст. 436-2 (виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії російської федерації проти України, глорифікація її учасників) КК України.

    За вчинення злочинних дій, зловмиснику загрожує до 5 років позбавлення волі.

    Найсвіжіше

    Популярне