Вівторок, 21 Травня, 2024
Бiльше

    Кожна третя країна під загрозою обмеження релігійної свободи згідно з доповіддю ACN.

    Згідно з доповіддю католицької організації „Допомога Церкві у потребі“ (ACN), релігійна свобода є під загрозою майже в кожній третій країні у всьому світі. Доповідь зазначає на різкому погіршенні ситуації в більшості таких країн протягом останніх двох років.

    „Ми нарахували 61 країну, в яких громадяни зіткнулися з серйозними порушеннями релігійної свободи“, — пише ACN, яка у своїй попередній доповіді нарахувала 62 країни. З часу останньої доповіді внутрішня ситуація погіршилася в 47 країнах і покращилася тільки в 9, за даними ACN, передає epochtimes.com.ua

    Міжнародний фонд папського права кожні два роки досліджує становище всіх релігійних конфесій у 196 країнах. Для 16-го видання свого звіту, який охоплює період з травня 2021 року по грудень 2022 року, фонд співпрацював з приблизно тридцятьма вченими, місіонерами, правозахисниками та журналістами.

    За останні два роки організація зафіксувала „переслідування“ (вбивства, депортації, вигнання, примусове поводження і шлюби, експропріації) у 28 країнах (51,6% населення світу), порівняно з 26 у 2021 році. „Із цих 28 країн 13 розташовані в Африці, де в багатьох регіонах ситуація різко погіршилася“.

    Китай та Індія також „входять до числа найгірших порушників релігійної свободи“. Крім того, „дискримінація“ (відмова або обмеження доступу до зайнятості, екстреної допомоги, правосуддя, власності) була скоєна ще в 33 країнах (36 у 2021 році), за даними AED. „У 13 із цих країн ситуація погіршилася“.

    За даними організації, на релігійну свободу зазіхають або „авторитарні уряди“, або „ісламістський екстремізм“, або „етно-релігійний націоналізм“. На думку організації, „поєднання терористичних атак, знищення релігійної спадщини та символів (Туреччина, Сирія), маніпулювання виборчою системою (Нігерія, Ірак), масового стеження (Китай), поширення антиконверсійних законів і фінансових обмежень (Південно-Східна Азія і Близький Схід) посилило пригнічення всіх релігійних громад“.

    Організація відзначає „посилення переслідування мусульман, зокрема з боку інших мусульман“, особливо „між сунітами та шиїтами“, зокрема, відзначаючи становище громади хазарейців в Афганістані.

    „Кількість повідомлень про напади на єврейську громаду на Заході зросла після локдаунів Ковід-19. Кількість зареєстрованих злочинів на ґрунті антисемітської ненависті в країнах ОБСЄ зросла з 582 у 2019 році до 1367 у 2021 році“. Ці дані отримано з Бюро з демократичних інститутів і прав людини Організації з безпеки та співробітництва в Європі, повідомили AFP.

    Найсвіжіше

    Популярне