Четвер, 2 Травня, 2024
Бiльше

    РПЦ має відбирати в УПЦ (МП) єпархії на завойованих українських землях, – єрарх РПЦ

    РПЦ повинна анексувати єпархії Української Православної Церкви (що в єдності з МП)  на завойованих армією РФ територіях України, –  таке заявив в інтерв’ю російському пропагандистському ресурсу «Украина.ру» “екзарх Африки” митрополит Клинський Леонід (Горбачов).

    «У міру звільнення території України від нацистського режиму, потрібно приймати відповідні єпархії, розглянути питання про доцільність їхнього поділу або, навпаки, об’єднання і прямого підпорядкування патріарху Московському і всієї Русі. Іншого рішення я не бачу», – сказав єрарх РПЦ.

    Він переконаний, що «іншого виходу немає», оскільки «ніякої Феофанії бути й близько не повинно – це прямі передумови до розколу».

    Він звинуватив священноначалля УПЦ (МП) в «сепаратизмі», ґрунт якого «зрів під різними соусами». «Коли випала така можливість вийти з-під крила Москви – вони це зробили», – каже Горбачов.

    Під час інтерв’ю журналіст стверджує, що в РПЦ називають митрополита Леоніда «церковним Пригожиним», на що сам ієрарх каже, що з таким визначенням не згоден, оскільки вважає себе просто «прибічником справедливості».

    Найсвіжіше

    Популярне