П’ятниця, 3 Травня, 2024
Бiльше

    Протягом травня в Нігерії було вбито 700 християн, стверджує звіт неурядової організації

    За даними звіту, опублікованого Міжнародним товариством захисту громадянських свобод та права на Анамбрі (Нігерія), під час відчайдушного насильства проти християн у Нігерії, що тривало з квітня до червня цього року, загинуло як мнімум 2150 людей.  Щонайменше 700 християн було вбито в протягом травня.

    Про це повідомляє christianpost.com, інформує Духовний Фронт України.

    За документом, більшість вбивств стосується християн, зокрема у Бенуе й Кадуна. За звітом, було знищено близько 100 церков, і багато християн були викрадені, що свідчить про тяжкі наслідки для християнських громад. Проте, уряд Нігерії відкидає звинувачення у тому, що насильство має вплив на релігію, й стверджує, що вона є результатом конфлікту між фермерами і пастухами.

    Крім того, відповідні дані засвідчують, що насильство, спрямоване проти християн, складає невеликий відсоток від загальної чисельності вбивств. Однак, християнські групи й групи захисту прав вважають, що насильство проти переважно християнських громад Нігерії досягло геноцидального рівня.

    Ця ситуація є катастрофічною й потребує негайних дій міжнародної спільноти щодо захисту прав людини й свобод релігії у Нігерії.

    Нагадаємо, Вселенський патріарх на Генеральній Асамблеї КЄЦ запитав, чи може християнська Європа зараз дозволити, щоб усі голоси були почуті.

    Найсвіжіше

    Популярне