Четвер, 2 Травня, 2024
Бiльше

    Помісна Православна Церква – запорука стабільності в Україні: виступ професора Андрія Смирнова на КЄЦ

    18 червні доктор історичних наук, професор Андрій Смирнов виступив на XVI Генеральній асамблеї Конференції Європейських Церков у Таллінні. Він говорив про війну в Україні як виклик для православних церков.

    Про це повідомляють на сайті Острозької академії.

    Професор наголосив, що сталий мир повинен включати не лише відновлення територіальної цілісності України, а й створення механізмів правосуддя та відновлення стосунків у суспільстві. Він також розповів про негативний вплив російської агресії на релігійні організації.

    Андрій Смирнов сказав, що об’єднання УПЦ (МП) та ПЦУ в єдину Помісну Церкву значно поліпшить релігійну ситуацію.

    Андрій Смирнов розповів про діяльність ініціативної групи духовенства і мирян УПЦ (МП) і ПЦУ, які закликали «без будь-яких попередніх умов розпочати прямий діалог для розробки моделей, які б дали можливість у перспективі об’єднати УПЦ та ПЦУ в єдину Помісну Церкву».

    На думку професора, християнські спільноти можуть відіграти ключову роль у встановленні сталого миру в Україні в майбутньому.

    Нагадаємо, Вселенський патріарх виступив на Генеральній Асамблеї КЄЦ, згадавши за Україну. Також Конференція Європейських Церков засудила вторгнення Росії в Україну. Митрополит Євстратій розповів, що Європейські Церкви вітають членство України та обговорюють майбутню співпрацю.

    Найсвіжіше

    Популярне