Неділя, 12 Травня, 2024
Бiльше

    Конференція Європейських Церков засудила вторгнення Росії в Україну

    Конференція Європейських Церков у своїй заяві засудила російську агресію проти України та висловила підтримку українському опору. Європейські Церкви моляться за жертв війни в Україні, закликають покласти край насильству та працювати заради миру.

    “Незаконне і жорстоке вторгнення Російської Федерації в Україну беззастережно засуджується. Не існує жодного приводу, яким можна виправдати вторгнення в незалежну країну – ні політично, ні юридично, ні морально. КЄЦ підтримує народ України, який прагне захистити свій народ і свою територію. Її територіальна цілісність має бути визнана у всьому світі”, – повідомляють у заяві, яку поширив науковець Андрій Смирнов.

    КЄЦ засудили погрози ядерною зброєю та порушення прав людини. Європейські Церкви закликають підтримати опір України російській агресії. Вони вважають, що Церкви, особливо ті, що зараз розділені, повинні стати миротворцями, захисниками правди і прав людини.

    Конференція Європейських Церков висловила співчуття жертвам війни в Україні і солідарність з українським народом.

    “Загроза ядерної зброї заслуговує на засудження. Порушення прав людини – навіть в умовах війни – не можуть бути виправдані. Ті, хто розв’язав цю війну, хто пропагує брехню та дезінформацію, хто прославляє насильство та панування, мають бути притягнуті до відповідальності. КЄЦ закликає Церкви, уряди та громадянське суспільство підтримати опір України російській агресії. Шлях до майбутнього миру не буде легким”, – йдеться в заяві.

    Також Європейські Церкви визнають екологічну кризу та закликають християн берегти навколишнє середовище.

    КЄЦ закликають до гостинного та гуманного ставлення до біженців та переселенців, бачачи в них ближніх.

    Найсвіжіше

    Популярне