Субота, 27 Липня, 2024
Бiльше

    У селищі на Чернігівщині місцевий піп перепечатав після капелана та священиків ПЦУ могилу воїна

    Нещодавно в селищі Березна трапилася, м’яко кажучи, неприємна подія: місцевий духівник перепечатав після капелана і священиків ПЦУ могилу воїна.

    Про це на своїй сторінці в соцмережі повідомив отець Роман, настоятель Катерининського храму в Чернігові.

    «Таке час від часу трапляється. Що цікаво, не тільки з полеглими воїнами. І на сьогодні, коли така ситуація в Україні, ті священники, а я їх і священниками не називав би, займаються дурницями. Вони розуміють, у якому вони статусі зараз, але показують свою важливість і важність, обзиваючи і духовенство ПЦУ, і людей.

    Це звернулися небайдужі люди та розповіли про цю ситуацію, ще назвали декількох священників, які до сьогодні проводять пропаганду. Це те, що мене мучило, і те, що я написав», – у коментарі для ЧЕЛАЙН зазначив отець Роман.

    За його словами, на похованні героя був капелан від Національної гвардії з Києва, а також духовенство Менського благочиння – кілька священників. І люди кажуть, що тамтешній піп також десь із боку стояв, подалі від людей.

    «У тій трапезній, яка йому належить, було поминання. А потім, коли родичі прийшли поминати, він відмовив, поставив свої певні умови. І відповідно, родичі загиблого більше не мали куди звернутися через відсутність альтернативи, тобто церкви ПЦУ. Тому він зробив те, що зробив. Хоча родичів  і тих людей, хто мені це розказав, ситуація турбує і болить», – розповів духівник.

    Отець Роман вважає, що вже настав час, аби люди не були байдужими і робили власні висновки про те, що відбувається довкола.

    «Із релігійного погляду таких духівників узагалі треба позбавляти сану. Безумовно, хочеться, аби духовенство було свідомим. А якщо це духовенство несвідоме і до сьогодні чекає «руского міра», то, напевне, війна триватиме дуже довго», – вважає священник.

    Ситуація не залишила байдужими жителів області. Під постом духівника вони залишили чимало коментарів.

    Найсвіжіше

    Популярне