Середа, 15 Травня, 2024
Бiльше

    У Києві відбулося судове засідання у справі незаконного самобуду УПЦ МП біля Десятинної церкви

    Після кількох самовідводів попередніх колегій суддів,15 червня відбулося довгоочікуване засідання Північного апеляційного господарського суду у справі довкола незаконного МАФу УПЦ Московського Патріархату на території Національного музею історії. Проте тривало воно геть недовго.

    Про це йдеться на Фейсбук-сторінці музею, передає РІСУ.

    “Адвокат Олег Поваляєв, що представляє інтереси релігійної громади УПЦ МП, яка й подала апеляцію, несподівано вирішив вдати з себе захисника інтересів музею. Пан Поваляєв почав переконувати суд перенести засідання з причини того, що представники музею начебто не ознайомилися з його апеляційною скаргою, яку він надсилав музею поштою, проте яка так до музею й не потрапила. Звісно, юристи музею від такої “допомоги” відхрестилися, і повідомили суд про те, що вони готові до засідання та ознайомлені як власне з апеляційною скаргою, так і з рештою матеріалів судової справи”, йдеться у повідомленні.

    Як зазначають у музеї, з’ясувалося, що адвокату релігійної громади самому вкрай необхідний час для ознайомлення зі справою, оскільки з невідомих причин він, не отримавши поштою відзив музею на його апеляційну скаргу, упродовж майже трьох місяців так і не скористався правом на ознайомлення з матеріалами справи.

    Врешті суд, порадившись за зачиненими дверима, вирішив все ж таки оголосити перерву, яка з урахуванням відпускного періоду продовжиться до 31 липня.

    Варто зазначити, що колегія суддів під головуванням Тетяни Разіної – це вже третя суддівська колегія, визначена системою авторозподілу для розгляду цієї справи, оскільки дві попередні, під головуванням суддів Михайла Яковлєва та Оксани Тищенко, – взяли самовідвід.

    Найсвіжіше

    Популярне