Вівторок, 30 Квітня, 2024
Бiльше

    Митрополит Епіфаній у Дубно разом з військовослужбовцями помолився за перемогу України

    Предстоятель Православної Церкви України Блаженнійший митрополит Епіфаній у суботу, 17 червня, прибув з Першосвятительським візитом до Рівненської єпархії.

    Предстоятеля помісної Української Православної Церкви зустрів та привітав на Рівненській землі митрополит Рівненський і Острозький Іларіон та духовенство єпархії, передає пресслужба ПЦУ.

    Блаженнійший митрополит Київський і всієї України Епіфаній у м. Дубно завітав до військової частини А 2755 та спільно з військовослужбовцями помолився за перемогу України.

    Разом з Предстоятелем Православної Церкви України також молилися митрополит Рівненський і Острозький Іларіон, архиєпископ Володимирський і Нововолинський Матфей, протоиєрей Василь Лозинський, духовенство Рівненської єпархії та представники місцевої влади.

    Блаженнійший митрополит Епіфаній, вознісши молитву до Бога, звернувся до новітніх героїв із Першосвятительським словом.

    «Сьогодні ми підносимо нашу молитву до Бога. Підносимо задля того, щоб Господь дарував нам перемогу. Перемогу, про яку всі ми з вами мріємо, перемогу, яку ми виборюємо, адже ми боремося за нашу свободу. Ми боремося за те, щоби мати свою єдину незалежну Українську державу, мати свою єдину Українську Церкву. Бо без сильної єдиної Української Церкви ми ніколи не збудуємо сильної європейської демократичної України», – наголосив Митрополит Епіфаній.

    «Ми покликані зберегти той великий дар свободи і незалежності, примножити, утвердити й передати його наступним поколінням. Зараз за нього ми платимо з вами дуже високу ціну. Адже наші найкращі, новітні герої, найкращі сини і доньки віддають свої життя за цей безцінний дар. Бо дар свободи, дар волі є справді безцінний. І тому ми з вами боремося, знаючи нашу з вами об’єктивну українську історію.

    Нехай Господь оберігає в цей непростий час кожного із вас, нашого новітнього героя — військовослужбовця. Бо для нас ви є новітніми героями, незалежно від того, чи присвоєне вам це звання державою, чи є зірка, чи немає — це неважливо. Важливо те, що ви справді маєте велику пошану, за вас ми молимося повсякденно», – підсумував митрополит Епіфаній.

    Також предстоятель Православної Церкви України вручив Орден святого архістратига Михаїла II ступеня командиру військової частини Олександру Томашевському та медалі святого Юрія Переможця військовослужбовцям, новітнім героям.

    Завершилася подія уставним многоліттям.

    Найсвіжіше

    Популярне