Середа, 15 Травня, 2024
Бiльше

    Архієпископ Даниїл розпочав архіпастирські відвідини Західно-Європейської Єпархії УПЦ діаспори

    Відбувається архіпастирський візит керуючого Православної Єпархії у Західній Європі Української Православної Церкви у Діаспорі Вселенського Патріархату архієпископа Даниїла Зелінського.

    Сьогодні на запрошення Bischof Dr. Christian Stäblein відбулась офіційна зустріч з представниками Evangelische Kirche Berlin-Brandenburg-schlesische Oberlausitz (EKBO) та Berliner Missionerwerk, повідомляє передає УПЦ США.

    Німецька сторона виразила повну підтримку народу України в його протистоянні.

    Своєю чергою владика Даниїл подякував всій Німеччині і її уряду в тій допомозі, яку вони надають.

    В ході бесіди обговорювались питання, щодо духовної опіки українців в Німеччині. Так виникла потреба в душпастирському служінні українського духовенства в Західній Європі. Гостро стоїть питання в богослужбових приміщеннях, де б українці мали змогу збиратись на молитву та проводити духовно-просвітницькі заходи. Є потреба і в створенні українських садочків та Недільних шкіл. Владика Даниїл підкреслив відкритість та всеохоплюючу допомогу Евангелистичної (Лютеранської) Церкви Німеччини у співпраці з УПЦ в Діаспорі Вселенського Патріархату. Так зокрема, в цій співпраці було надано для богослужінь та створення українського осередку приміщення ST. Thomas Kirche Berlin.

    Bischof Dr. Christian Stäblein запевнив, що вони готові і надалі до спільної місії та допомоги українцям в Німеччині.

    Найсвіжіше

    Популярне