Вівторок, 30 Квітня, 2024
Бiльше

    Предстоятель очолив урочистості з нагоди чергового випуску у Київській православній богословській академії

    Митрополит Київський і всієї України Епіфаній 16 червня 2023 року звершив в академічному храмі на честь святого апостола і євангелиста Іоана Богослова подячний молебень з нагоди чергового випуску у Київській православній богословській академії.
    Предстоятелю автокефальної Української Православної Церкви співслужили архієпископ Вишгородський Агапіт, єпископ Васильківський Єфрем, ректор КПБА протоієрей Олександр Трофимлюк та викладачі академії у священному сані. За богослужінням молилися випускники академії та їхні рідні.

    Про це пише пресслужба ПЦУ.

    Згодом в актовій залі академії відбулася урочиста частина, під час якої випускникам було вручено дипломи, а класні наставники та старости курсів звернулися до присутніх з промовами.

    У підсумку заходу Блаженнійший владика звернувся до випускників з першосвятительським словом.

    «Знання, які ви отримали тут під час навчання – це фундамент. Якщо він міцний, то в майбутньому принесе вам велику користь і допоможе зростати інтелектуально і духовно. Церква покладає на вас надію, що ви станете добрими священнослужителями на Божій ниві. І нехай Господь надихає вас, щоб ви не зупинялися на досягнутому, а постійно вдосконалювалися. Пам’ятайте, що ваш диплом не стіна і не кінець шляху, а дорога для подальшого розвитку. Наша Церква невпинно зростає, адже незворотній об’єднавчий процес Українського православ’я триває. Тож освічені священники, з відповідним рівнем духовного життя, які здатні давати відповіді на виклики сучасного світу, є завжди затребуваними», – зокрема сказав Предстоятель.

    «Зараз ми проводимо цей урочистий акт, а водночас в Михайлівському Золотоверхому соборі відбувається відспівування полеглого українського воїна – нашого новітнього героя. Пам’ятаймо тих, хто жертвує своїми життями, щоб наші життя тривали і молімося за них. Також закликаю усіх до подальшої посиленої молитви за увесь український народ і нехай Боже благословення перебуває з усіма нами!», – додав Його Блаженство.

    Завершенням урочистої події став святковий концерт у виконанні випускників регентського відділення, хору КПБА та ансамблю «Конкордіум».

    Найсвіжіше

    Популярне