Неділя, 5 Травня, 2024
Бiльше

    Екзарх Вселенського патріарха в Україні відвідав презентацію 30-ти томів серії «Київське християнство»

    16 червня у музеї «Будинок митрополита» на території Національного заповідника «Софія Київська» відбулась презентація тридцяти томів серії «Київське християнство».
    На запрошення Блаженнішого Святослава, Верховного Архієпископа Києво-Галицького, глави і отця Української Греко-Католицької Церкви презентацію відвідав Екзарх Вселенського Патріарха в Україні, єпископ Команський Михаїл.

    Про це повідомляє Місія Ставропігія Вселенського патріарха в Україні.

    Возможно, это изображение 9 человек

    Возможно, это изображение 6 человек и текстВозможно, это изображение 2 человека

    Під час презентації були заслухані презентації та промови науковців, які протягом усіх цих років долучилися до видання та написання наукових робіт серії.

    У 2013 році гуманітарний і філософсько-богословський факультети Українського католицького університету заснували програму «Київське християнство», поставивши собі за мету достдження богословських, канонічних і соціокультурних джерел передання Київської митрополії в ширшому порівняльноиу контексті універсальних християнських традицій Візантії, латинського Заходу та східних православних спільнот. Головну увагу програма зосереджує на міждисциплінарному вивченні сформованої на цивілізаційному пограниччі християнського Сходу і Заходу київської традиції.
    Серію було започатковано у 2013 році під науковим керівництвом проф. Ігоря Скочиляса.

    Упродовж 2013-2023 років у видавничій серії «Київське християнство» видано ЗО томів з історії та богословʼя Київської митрополії епохи Середньовіччя та ранньомодерного часу українською, англійською, литовською, польською, іспанською мовами, які містять джерела та їх переклади з церковнослов’янської, латинської та італійської мов.
    Фото: Олександр Савранський

    Возможно, это изображение дневник, книга и текст

    Найсвіжіше

    Популярне