Понеділок, 29 Квітня, 2024
Бiльше

    Архиєпархія Америки: архієпископ Елпідофор інформує духовенство про Статут

    Архієпископ Американський Елпідофор очолив спеціальне засідання Священного Єпархіального Синоду Грецької Православної Архиєпархії Америки, яке було скликане у режимі відеоконференції з метою розгляду поточних питань, що стосуються життя Церкви в Америці.

    На початку Архиєпископ запросив синодальних ієрархів представити свої точки зору та обговорити перегляд Статуту Грецької Православної Архиєпархії Америки, у світлі нещодавньої офіційної заяви, оприлюдненої 5 квітня Священним Синодом Вселенського Патріархату.

    Архиєпископ повідомив членам Священного Єпархіального Синоду, що незабаром на сайті Грецької Православної Архієпархії Америки буде завантажено дані, присвячені Хартії . Ця веб-сторінка надаватиме інформацію про історію Хартії та включатиме розділ, спеціально спрямований на вирішення питань, які поставили вірні, а також надаватиме вірним можливість робити додаткові запити.

    Крім того, архієпископ повідомив, що найближчими тижнями він особисто проведе зустрічі з духовенством кожної митрополії. Ці зустрічі будуть спрямовані на пряму взаємодію з духовенством Архиєпархії, надаючи їм можливість бути безпосередньо поінформованими про всі питання, пов’язані з переглядом Статуту самим Архиєпископом, як їхнім духовним отцем. Завдяки цьому процесу представники духовенства зможуть отримати роз’яснення.

    Далі Єпархіальний Синод продовжив своє засідання таким чином:

    1. Отримано повідомлення про список священнослужителів, які підлягають обранню на посаду Митрополита або Єпископа-помічника, затверджений Священним Синодом Вселенського Патріархату та який додається далі. ( Читати тут )

    2. Архиєпископ поінформував Синод про інкардинацію V. Архимандрита о. Фан Коджа та преподобний диякон Спиридон Грін, які підтримуватимуть Албанську єпархію.

    3. Було надано оновлену інформацію щодо подій у Теологічній школі Святого Хреста Грецького коледжу після нещодавньої відставки президента пана Георгія Кантоніса та процесу, встановленого Пошуковим комітетом, якому доручено знайти нового президента.

    4. Синод був оновлений деканом Богословської школи Святого Хреста, що залишився, о. Георгія Парсеніоса про заміщення посад директора Хаффінгтонського екуменічного інституту та постійного професора в галузі систематичної теології.

    5. Відповідно до порядку денного засідання Синод розглянув поточне листування.

    Найсвіжіше

    Популярне