Четвер, 2 Травня, 2024
Бiльше

    Предстоятель Грецької Церкви відреагував на аварію корабля з мігрантами

    Архиєпископ Афінський і всієї Греції Єронім зробив заяву з приводу трагічної корабельної аварії, що сталася в міжнародних водах біля острова Пілос. Загинуло понад пів сотні людей.

    Про це повідомляє видання tovima.gr

    Зокрема, Архиєпископ зазначив, що “людські життя не можна витрачати, вони не є ні цифрами, ні статистикою. Вони унікальні і дорогоцінні, всі однаково важливі і значущі для Творця. Це матері, батьки і діти, брати, сестри, родичі і друзі, як і всі ми, без розбору і без винятку”.

    Він закликав знайти рішення та проявити співчуття до мігрантів та біженців. Ці питання є випробуванням для нашого суспільства, каже єрарх.

    “Лідери Європейського Союзу та сильні світу цього повинні тепер піднятися на ноги і рішуче дати відсіч мерзенним схемам злочинних торговців слабкими і зневіреними людьми і, водночас, прийняти рішення солідарності та гуманізму в питанні міграції та біженців, які вшановують принципи і цінності нашої цивілізації”, – сказав першоєрарх Грецької Церкви.

    Архієпископ Єронім висловив сподівання, що ця трагедія стане останньою.

    Контекст

    Біля узбережжя Греції затонуло судно, на якому було приблизно 200 осіб. За останніми даними, загинули щонайменше 59 людей, повідомляє Israelinfo.

    Судно прямувало до Італії та перевозило приблизно 200 мігрантів. Корабель, що тонув, виявив літак прикордонної служби у міжнародних водах приблизно в 80 км на південний захід від міста Пілос на півдні Греції.

    Влада Греції запропонувала допомогу тим, хто перебував на судні, однак вони відмовилися від неї. За кілька годин після цього судно повністю затонуло.

    На цей час вдалося врятувати з води 104 мігранти. Загинули щонайменше 59 людей, 10 людей зникли безвісти. Також ускладнює ситуацію те, що невідома точна кількість людей, які перебували на борту судна.

    Найсвіжіше

    Популярне